Dyner

Udsalg
899,00 kr 1.199,00 kr
Udsalg
499,00 kr 799,00 kr
Vis efter
  • Fremhævet
  • Bestsellere
  • Alfabetisk, A-Å
  • Alfabetisk, Å-A
  • Pris, lav til høj
  • Pris, høj til lav
  • Dato, ældre til nyere
  • Dato, nyere til ældre

Sådan vælger du den rette dyne

Det er meget individuelt hvilken dyne, der passer bedst til dig. Vi har alle sammen forskellige kropstemperaturer om natten, nogle foretrækker en tynd dyne og andre en tyk dyne, nogle synes bedst om en dundyne og andre fiberfyld. Det er en smagssag, hvad man synes bedst om - og der er helt sikkert fordele og ulemper ved begge dele. Der er altså flere faktorer, du skal overveje inden du investerer i en dyne og vi vil her på siden forsøge at give dig det bedste grundlag for en god søvn.

Det første, du bør tænke over er, om du er tilfreds med din nuværende dyne og hvilken type, det så er. Det er en rigtig god indikator for, hvad du skal vælge som din nye dyne. Hvis du har sovet godt, bør du fortsætte med den samme kvalitet - men hvis din søvn kunne blive bedre, kan det være en god idé at skifte til et andet fyld. Har du store problemer med at sove, anbefaler vi at læse om vores kugledyner, der tynger kroppen ned mens du sover og udskiller naturlige stoffer i hjernen, der får din krop til at falde til ro. Du kan læse mere om kugledyner her.

Naturfyldsdyner eller fiberdyner?

Den store forskel i dyner ligger på indersiden - nemlig hvilket fyld, våret er fyldt med. Hos Duermo tilbyder vi to forskellige typer fyld - det naturlige fyld, som er fjer og dun, og fiberfyld, som imiterer dun, men er mere fast og ikke bevæger sig lige så meget inde i våret. Begge typer er af høj kvalitet, men der er stor forskel på de to. 

Dun isolerer rigtig godt og holder dig varm gennem hele natten, uden du kommer til at svede. Naturmaterialet absorberer desuden den væske, du uundgåeligt smider i løbet af en nat og det giver dig et godt søvnmiljø, mens du sover. Det er ligeledes en favorit, fordi du kan tilpasse den din soveposition og du kan krølle den helt sammen uden problemer.

Fibre giver også en rigtig god isolation, men den er helt anderledes i strukturen. Som skrevet tidligere er den meget mere fast, og du kan ikke på samme måde krølle den sammen. Fibre har dog den fordel, at den ikke holder på noget fugt overhovedet. Fibrene arbejde med fugten - eller sveden - og afgiver det hele i løbet af natten. Det betyder, at du har en tør dyne hele natten. Netop af den grund, er fiberdyner også oplagte til et sommerhus, hvor de kan komme til at ligge i lidt fugt. 

Skal jeg vælge en sommer-, vinter- eller helårsdyne?

Vi forstår godt, det kan være svært at vurdere hvor varm din dyne skal være. Det kommer meget an på din kropstemperatur og det kan kun du vurdere. Vi vil dog alligevel vurdere, at i Danmark vil de fleste være bedst tjent med at investere i en helårsdyne, fordi vi har så relativt mange dage, hvor nætterne ikke er decideret varme - og der er væsentligt flere køligere eller tempererede dage end der er varme dage. Det er med andre ord lidt rigeligt at investere i en sommerdyne, fordi vi sjældent har tropenætter. På de rigtigt varme nætter foreslår vi, at du bruger sengetøjet eller et lagen, som vi kender det fra varmere himmelstrøg. 

Har du haft det lidt ekstra varmt i løbet af en nat, foreslår vi i stedet at du ryster din helårsdyne, når du vågner. Dels for at få noget nyt liv i enten dunene eller fibrene, men også for at få luftet dynen lidt igennem inden du reder din seng. På den måde giver du fyldet mulighed for at arbejde med fugten og afgive den. Du bør ligeledes vente en times tid med at lægge et sengetæppe på din seng, så dine dyner og puder kan “ånde ud” efter en hel nat.

Følg @Duermodk på Instagram.