Duermo kugledyne

Kugledyner indeholder, som navnet antyder, kugler med vægt i, som så trykker kroppen ned. Vores kugledyner er derfor fyldt dynen med små glaskugler, der føles ligesom sand. På den måde får vi en allergivenlig og vaskbar dyne, som mest af alt føles som et stort kram, når man ligger sig til rette med det. 

For at tyngdedynen får den bedste effekt, skal dynen veje omkring 10% af kropsvægten, men det er i høj grad et spørgsmål om personlig præference. 

 

Naturlig hjælp til søvnløshed og bedre humør

Vi ved alle, hvor ubehageligt det er at være i søvnunderskud. Lunten bliver kortere, koncentrationen bliver gradvist værre og selv de mindste opgaver kan virke uoverskuelige. Når følelsen af lykke også er lav og man samtidig har et højt niveau af kortisol i hjernen, så kroppen føles stresset, ruller man rundt i sengen om aftenen og det kan faktisk virke som endnu et stressmoment, at man ikke kan falde i søvn. 

Hos Duermo har vi skabt et produkt, der kan fremme de såkaldt gode stoffer i hjernen og samtidig nedsætte de dårlige. Når man får vægt over hele kroppen, og på sin vis bliver trykket ned, stimuleres det centrale nervesystem, der derefter udsender serotonin- og melatoninhormoner i kroppen, mens mængden af stresshormonet kortisol nedsættes. 

 

Træthed og søvnbesvær kan afhjælpes i hjernen

Melatonin er et stof, der naturligt produceres og udsendes af hjernen og gør os søvnige og fortæller kroppen af det er tid til at sove, mens serotonin er det stof, der giver os en følelse af lykke og tilfredshed. Samtidig beroliger det og sænker kortisol-niveauet i kroppen, så hele systemet ikke føles som om det er på overarbejde. 

I nyere tid, hvor smartphones, tablets og bærbare computere skinner med blåt lys i vores øjne hele dagen og meget af aftenen, kan det være svært at falde til ro, da det blå lys forvirrer hjernen, så den tror det bliver ved med at være dag og den dermed ikke producerer melatonin. Når hjernen ikke producerer melatonin, ved kroppen ikke at det er tid til at sove og den falder ikke til ro på samme måde. 

I stedet for at tage medicin og unaturlige tilskud, hjælper vores tyngdedyne til at berolige og rehabilitere hjernen, så man kan slippe af med søvnløshed og komme i bedre humør. 

 

Kugledyne til børn og voksne

Indtil videre, er der meget lidt forskning med kugledyner og børn, men det bliver mere og mere udbredt i børneinstitutioner i Danmark at pædagogerne kan tilbyde børnene at sove med et vægttæppe. Det tyder på, at børn, der har en urolig nat og vågner i løbet af natten, kan sove hele natten, hvis de får hjælp fra en kugledyne. 

Det medfølgende dynebetræk er ligeledes dejligt og blødt, så barnet ikke oplever det som en ukomfortabel dyne. Det er selvfølgelig allergivenligt og vaskbart. Til unge børn er det en god idé at vænne barnet til at bruge vægtdynen, ved gradvist at give barnet mere og mere tid med dynen, da det kan virke en smule forvirrende i starten. 

 

Videnskabelig evidens

Forskningen og undersøgelsen af effekterne af vægttæpper er i rivende udvikling og vi ser flere og flere rapporter og udgivelser på området. Vi har studeret talrige, uvildige og uafhængige forskningsprojekter og de belyser flere af de fordele et vægttæppe kan have for dit helbred. 

Forskningen viser, og giver evidens for, at kan tyngdedyner hjælpe på:

  • Uro i kroppen
  • Søvnløshed
  • Søvnbesvær
  • Træthed
  • Angst og depression
  • ADHD og ADD
  • Koncentrationsbesvær
  • Stress symptomer
  • Udbrændthed
  • Urolige ben (RLS)

Alle disse lidelser eller udfordringer afhjælpes således gennem en naturlig vækst i de gode kemiske stoffer i hjernen og i kombination med en reduktion af stress-stoffer. 

Hvis du har brug for yderligere information eller en dybere indsigt i effekterne af et vægttæppe, er du meget velkommen til at kontakte os

Følg @Duermodk på Instagram.